Ostkroketter med selleri- och äppelsallad

Serverar: 4 portioner

Detta är en utmärkt god liten osträtt, om än rik på kalorier.

Ingredienser

  • 300 g fast ost, t ex Gouda
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl rapsolja
  • Selleri- och äppelsallad
  • 150 g rotselleri
  • 2 små gröna äpplen
  • ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Selleri- och äppelsallad: Skala sellerin och äpplena och riv dem grovt. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    2. Skär osten i drygt lillfingertjocka stänger (ca 5 cm långa) Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist ströbröd, som smaksatts med peppar.
    3. Hetta upp en dryg bopttenskyla olja i en stekpanna. Lägg ner några oststänger i taget i den heta oljan och stek dem hastigt runt om tills de är guldgula i färgen. Stek inte för länge, för då flyter osten ut. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    4. Servera dem nystekta med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben