Försöker efterlikna en sallad jag åt på en restaurang. Väldigt god.
Ingredienser
2 äpplen gärna svenska
1 dm purjolök
1-1½ dl gräddfil
1-2 msk pepparrot
Instruktioner
Skölj äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Mina skär jag ca 2-3 mm tjocka.
Skölj ur purjolöken och skiva den tunt.
Blanda gräddfilen och pepparoten slät. Man tar så mycket pepparrot som man vill ha. Ev saltar och pepprar man men jag gjorde inte det. Jag använde pepparrot från burk. Man får antagligen ta annan mängd om man väljer att riva färsk eller ta pepparrotsvisp.
Blanda sedan äppelklyftorna och purjolöken med gräddfilsblandningen.
Gott till annan vegetarisk kost eller som en sallad till fläskkött eller så gör man som jag och äter den till allt. Mums.
Fräscht och gott. Åt den till en skiva rostbiff. Men salladen blir nog ännu bättre till julskinkan. Det är ju snart dags för den. Jag tog ett stort Jonagoldäpple och använde ganska mycket färskriven pepparrot.
Fräscht och gott. Åt den till en skiva rostbiff. Men salladen blir nog ännu bättre till julskinkan. Det är ju snart dags för den. Jag tog ett stort Jonagoldäpple och använde ganska mycket färskriven pepparrot.