Citronstekt fläskkotlett med plommonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den smakrika plommonsåsen smakar gott till fläskkött.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter à 200 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 msk citronsaft
  • 2 msk smör
  • Sås
  • ½ gul lök
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 4-8 katrinplommon
  • 2 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sås: Skala och finhacka löken. Finstrimla pepparfrukten. Fräs lök och pepparfrukt i olja 1-2 min. Tillsätt ingefära, smulad hönsbuljong, vatten och katrinplommon. Låt koka kraftigt ca 5 min. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.
    2. Kotletterna: Krydda kotletterna med salt och peppar. Pressa över citronsaft.
    3. Stek kotletterna i smör ca 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
    4. Servera kotletterna med plommonsås, äppelsallad och nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben