Citronstekta kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Låt kycklingfiléerna marinera i citron innan du grillar dem lätt. Därefter skall de puttra i ugnen en stund.

Ingredienser

  • Rivet skal och saften från 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ask sockerärter
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar
  • 2 dl hönsbuljong
  • olivolja till stekning
  • Ca 5 dl blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop saft och skal från citronen med olivoljan och lägg i kycklingfiléerna att marinera i ca 2 timmar.
    2. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Ta upp och spola kalla under rinnande vatten. Skär löken tunt.
    3. Ta upp filéerna och krydda med salt och peppar. Stek i grillpanna eller stekjärn tills de får en fin färg runtom. Lägg över i en eldfast form. Koka upp marinaden med buljongen och häll över filéerna. Efterstek i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
    4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs sockerärter och lök lite lätt i pannan. Ta av från värmen och blanda ner salladen. Kokt ris passar bra till denna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnieValt 7 augusti 2011

    Mör, god och fin kyckling. Vi tog sockerärterna och rödlöken och lade i en egen potatissallad med vinägrett som vi åt till. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben