Sallad med frasstekta kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Gott till grillat.

Ingredienser

  • 250 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk majs
  • 1 stor näve blandad sallad
  • Dressing
  • 1½ msk vit balsamvinäger
  • 3 msk matolja
  • 2 krm dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Kyckling
  • 2 stora kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt potatisarna kallna och skala dem eventuellt. Tärna den kalla potatisen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda samman potatis, lök, paprika, majs och riven sallad.
    2. Vispa samman dressingen och rör försiktigt ner den i salladen. Skär kycklingfiléerna på snedden i 2 skivor verdera. Banka ut dem så att de blir jämntjocka. Krydda dem med salt och peppar.
    3. Vispa upp ägget och rör ner riven parmesanost. Häll mjölet på ett fat. Vänd kycklingfiléerna först i mjölet sedan i äggblandningen. Stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna, ca 5 minuter på varje sida. Lägg kycklingfiléerna på tallrikar och toppa dem med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben