Ostfyllda kycklingfiléer med bacon

Serverar: 4 portioner

Ett recept som kräver lite mer jobb, men som är grymt värt väntan!

Ingredienser

  • 6 st kycklingfiléer
  • 18 skivor bacon (12-18 skivor)
  • 2 msk färskost, gärna Philadelphia
  • 1 msk créme frâiche, lätt
  • 1 tsk parmesan (riven)
  • 0,5 tsk rosmarin (torkad)
  • 0,5 tsk salvia (torkad)
  • 0,5 tsk timjan (torkad)
  • 1 krm vitlökspulver
  • 100 g kantareller (färska, skivade)
  • 100 g färska champinjoner (skivade)
  • 100 g Karl-johan svamp (färsk, skivad)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Tips! Jag bytte ut Karl-Johan svampen, och använde mig utav 150 gram champinjoner och 150 gram kantareller istället. Det gick superbra!
    2. Blanda färskost, crème frâiche, parmesan och kryddor till en kräm. Snitta filéerna på längden så att de öppnas helt. Lägg en klick av krämen mitt på, vik ihop och snurra ett par skivor bacon om för att hålla ihop den.
    3. Stek i stekpanna ett par minuter på varje sida för att få fin färg. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form, bred ut svampen runtom, häll över matlagningsgrädde och baka i ugnen på 200 grader i ca 45-60 minuter.
    4. Servera med färskpotatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    delse81 14 februari 2009

    Supergott! Jag hade bara champinjoner och använde creme fraiche istället för matgrädde, men det vart en riktig hit! Serverad med pressad potatis =P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben