Kycklingfiléer inlindade i bacon med färskost och örttäcke. Jättelätta att laga.
Ingredienser
800 g kycklingfiléer (ca. 5 bitar)
280 g bacon
Fyllning
5 msk färskost (1msk/filé)
1 msk örtagård krydda
½ msk grillkrydda
1 msk dragon
1 msk olivolja
Instruktioner
Sätt ungen på 200 grader.
Blanda och krossa alla kryddor i en mortel, ha sedan i olivoljan och blanda till en smet med en sked.
Skär en ca 1 cm djup skåra i kycklingfiléerna och lägg i färskosten (smak tips: gräslök, svartpeppar). Bred sedan över kryddblandningen med skeden och vira runt baconet.
Smörj en ungsfast form och lägg i kycklingen. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter, dela på en kyckling för att se om den är rosa om du är osäker.