Kycklingfiléer inlindade i bacon

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Kycklingfiléer inlindade i bacon med färskost och örttäcke. Jättelätta att laga.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfiléer (ca. 5 bitar)
  • 280 g bacon
  • Fyllning
  • 5 msk färskost (1msk/filé)
  • 1 msk örtagård krydda
  • ½ msk grillkrydda
  • 1 msk dragon
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 200 grader.
    2. Blanda och krossa alla kryddor i en mortel, ha sedan i olivoljan och blanda till en smet med en sked.
    3. Skär en ca 1 cm djup skåra i kycklingfiléerna och lägg i färskosten (smak tips: gräslök, svartpeppar). Bred sedan över kryddblandningen med skeden och vira runt baconet.
    4. Smörj en ungsfast form och lägg i kycklingen. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter, dela på en kyckling för att se om den är rosa om du är osäker.
    5. Serverings tips: ungsgrillade rotfrukter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben