Ostfyllda kycklingfiléer med bacon

Serverar: 4 portioner

Supergod sås, smakar mums.....

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 100 g ädelost
  • 4 skivor brieost (kan uteslutas)
  • 4 skivor bacon
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Smör och olja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll dem med ädelost och brie. Linda bacon runt alltihopa, se gärna till att skarvarna hamnar neråt. Stek kycklingen i smör och olja på båda sidor så de får fin färg. Blanda ihop vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche i en kastrull. Koka upp och häll det sedan över kycklingen i pannan. Låt koka ca 15 min tills kycklingen är färdig. Vänd bitarna efter halva tiden så de blir ordentligt tillagade.
    2. Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    bloody_87 19 januari 2010

    Jätte gott!!!

    halen6966 19 januari 2010

    KUL att du tyckte det var gott!!! Helén

    cjanstad 8 februari 2010

    instämmer, jättegott

    valpenius 31 december 2011

    Jag blev besviken på detta recept. Undrar om inte crème fraichen skall blandas i i slutskedet?! Vår middag blev iallafall inte så lyckad som vi hoppats, efter 25 minuters kokande var kycklingen fortfarande inte klar och såsen hade skurit sig totalt. Smaken verkar ok, men ni som vet bättre kanske kan befkräfta om det det är crème fraichen eller något annat som gjort att det skurit sig? Dessutom blir det väldigt mycket fett i stekpannan efter stekningen, är det bättre att hälla bort något innan såsen tillsäts?

    Gulinea 22 mars 2013

    Blev bjuden på denna rätt hos min broder . Mycket gott!❤

    dawnfairy 22 november 2014

    super gott

    mitzilain 29 juli 2015

    Så god och jättelätt att göra. Ska föra receptet vidare. Hade inga problem med tillagningen :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben