Cremefylld kycklingfilé inlindad i bacon

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Väldig gott och lättlagat med det lilla extra.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 8 baconskivor
  • 0,5 burk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk stark chilisås
  • Tillbehör
  • 1 knippa grön sallad
  • 1 skivad rödlök
  • 4 dl ris eller en påse klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär en djup skåra i sidan på filéerna. Pressa vitlöken och blanda ihop vitlök, timjan, crème fraiche, chilisås och dijonsenap i en liten bunke. Klicka sedan i en lagom mängd av röran i skåran och fyll ut hela skåran till kanterna. Linda filéerna i baconskivorna så att de blir helt täckta.Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och låt stå i ugn ca 30-40 minuter. Sås: Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Lägg i curry, salt, peppar och resten av crème fraichen, och låt sjuda på svag värme.
    2. Koka riset i en kastrull efter beskrivning på förpackningen, eller stek klyftpotatisen i stekpanna. Serveras sedan tillsammans med sallad och rödlöksskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    tov3 10 september 2010

    Verkar gott! Ska testa imorgon :D

    idaia 16 juli 2011

    Favoriträtten!! Hur gott som helst! Tack för receptet :)

    MaritsMidgets 30 augusti 2011

    cpgott

    bubba80 2 januari 2012

    Verkar gott :) Ska testas, men hur mycket grädde mm har du till såsen. Det står inte med i ingrediensförteckningen?

    Niklars 2 januari 2012

    Ser inte grädde eller curry under ingredienserna. Vad är mängderna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben