Svampfyllda kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Kantareller och enbär ihop med kyckling är supergott!!

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4-5 st enbär
  • 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 dl hönsbuljong (tärning plus vatten)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs svampen i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt kallna. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé och fyll med svampen. Fäst ihop med trästickor. Bryn kycklingfiléerna runt om i resten av matfettet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en traktörpanna. Krossa enbären och strö över kycklingen. Häll på saft, buljong, grädde och soja. Låt puttra ca 10 minuter. Servera kycklingen med sås, ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 30 juli 2008

    Mycket god smakkombination. Eftersom jag inte hade svartvinbärssaft hemma, så använde jag svartvinbärsgele istället, det funkade lika bra. Det här är en rätt som jag kommer att laga fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben