Svampfyllda lövbiffsrulader

Serverar: 4 portioner

Är både väldigt gott och lite lyxigt. Kanske något för fredagskvällen?Jättegoda att servera med potatismos.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 lök
  • 300 g svamp , gärna kantareller eller trattkantareller
  • 1 knippe persilja
  • Till såsen
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 4 msk Maizena redning
  • 1 dl rödvin (matlagningsvin om man vill)
  • 1 1/2 msk kantarellfond
  • 10 krossade enbär
  • 1 tsk soja
  • salt
  • peppar
  • smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den med svampen tills vätskan är borta. 2. Hacka persiljan. Tillsätt den och smaka av med salt och peppar. 3. Lägg ut lövbiffskivorna och fördela svampen på dem. Rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare. 4. Vispa ihop ingredienserna till såsen. 5. Stek ruladerna i 1-2 msk smör i en panna med lite högre kanter. Häll över såsen när ruladerna fått fin färg, sänk värmen och låt rulladerna puttra under lock i ca 40 minuter. Servera rulladerna med mos och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evaldo 16 november 2008

    Hejsan. Jag har kalasat på dina "svampfyllda lövbiffsrulader", och de var fantastiskt goda. Kommer alla gånger på bordet vid flera tillfällen. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte misstycker.

    grashoppan75 27 augusti 2011

    Mums! Har precis ätit den här rätten. Serverade den med ugnsstekta potatisar. Jättegott!

    Helena211 23 oktober 2011

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben