Svampfylld aubergine

Serverar: 4 portioner

En dröm för svampälskaren.

Ingredienser

  • 2 aubergine à 250 g
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 kruka bladpersilja
  • Smör och rapsolja
  • 2 dl riven Kvibille Svecia
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Till servering
  • Mezeyoghurt
  • Bulgur eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
    3. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
    4. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
    5. Fräs svamp och lök i smör och rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg.
    6. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.
    7. Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten.
    8. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
    9. Servera med mezeyoghurt och bulgur eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Vegankristin 19 januari 2009

    Det blev kanongott! Men eftersom jag helst äter veganskt uteslöt jag osten och rörde i stället i lite havregrädde i fyllningen. Och bra blev det!

    aisylo 8 augusti 2011

    Det blev godare än jag trodde, eftersom jag aldrig har gillat aubergine innan. Jag är vegan så jag bytte ut osten mot sojaost och stekte i mjölkfritt margarin, och det funkade precis lika bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben