Svampfyllda paprikahalvor

Serverar: 4 portioner

Ostgratinerad svamp och grönsaker är alltid gott tillsammans!

Ingredienser

  • 4 röd eller gröna paprikor
  • 1 ½-2 dl kokt ris
  • Stuvning
  • 1 l färsk blandsvamp el motsvrande mängd konserverad
  • 2 msk smör el margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 ½ dl mjölk el matlagningsgrädde
  • ¼ tsk salt
  • 1 msk sherry (kan uteslutas)
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj paprikorna och klyv dem på längden. Kärna ur och ställ halvorna på ett ugnssäkert fat.
    2. Koka riset enl anvisning på paketet. Lägg ris i botten på halvorna.
    3. Fräs den hackade svampen i matfett tills all vätska kokat in. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Sjud i minst 5 minuter och smaka sedan av med salt och ev sherry. Fördela stuvningen i paprikahalvorna.
    4. Strö över rivn ost och gratinera ca 20 minuter i 250º ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben