Kycklinglevermousse med äppelsallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept hittade jag i Året Runts tidning, fantastiskt gott med den syrliga salladen till samt att de är ju en fröjd för ögat också att se. Har blivit mycket uppskattat

Ingredienser

  • 200 g kycklinglever
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Mejram
  • Oregano
  • 2-3 msk konjak
  • 100 g smör
  • Sallad
  • 2 fasta äpplen
  • ½ dl olivolja
  • ½ msk god vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklinglevern och smörstek den tillsammans med finhackad lök. Pressa över vitlök, strö på lite mejram och en aning oregano. Häll på konjak och rör om. Låt svalna något och kör i mixer/matberedare till slät pure. Passera genom sikt. Rör smöret mjukt och blanda med puren. Spritsa ut fina rosetter. Låt moussen stå kallt ett par timmar före servering
    2. Sallad: skär äpplena i tunna skivor. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över äpplena. Låt marinera en stund. Fördela ruccolan på tallrikar och lägg på äppelskivor som en blomma. Droppa lite dressing på ruccolan.
    3. Kan ställas fram ca 15 min innan gästerna sätter sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben