Äppelsallad med honungsvinägrett

Serverar: 6 portioner

Mycket god sallad med äpplen och valnötter. Snabb och enkel att göra. (Jag gjorde min sallad även med gröna ärtor.)

Ingredienser

  • 2-3 hela äpplen med skal
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1 påse röda mangoldskott (à 70 g)
  • 100 g valnötter
  • Honungsvinägrett
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olja
  • ½ salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär äpplena i tunna skivor på tvären så att det fina stjärnmönstret framträder. Eller kärna ur dem med en urkärnare om du inte vill ha kärnhuset kvar.
    3. Häll på vinägretten och låt äppelskivorna stå och dra 5–10 minuter. Lägg upp och blanda salladssorterna, toppa med äppelskivor och strö över valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben