Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Serverar: 4 portioner

Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri lax à 125 g
  • 2 tsk blandad hel svart-, rosé- och grönpeppar
  • Salt
  • Smör
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Äppelsallad
  • 2 äpplen
  • 2 endiver
  • Kärnor från ½ granatäpple
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida. Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
    2. Purèn: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt.
    3. Salladen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ihop ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben