Pepparstekt lax med persiljekräm

Serverar: 4 portioner

God härlig arom på denna fiskrätt

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 2 msk hel rosépeppar
  • 2 msk hel grönpeppar
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Persiljekräm
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krossa pepparsorterna i en mortel. Lägg krosset på en tallrik och doppa en sida av varje laxfilé däri. Tryck till lätt med handen så att pepparn fastnar, salta lätt.
    2. Stek laxen försiktigt med pepparsidan ner i matfettet ca 3 minuter i medelvärme. Vänd och stek ytterligare 3 minuter, eller längre, beror på hur välstekt du vill ha.
    3. Periljekräm; blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till fisken och med kokt potatis eller klyftpotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben