Rostad potatis med lammracks och äppelyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det blir väldigt gott att blanda söt-potatis och vanlig potatis. Hittar du bara riktigt fin, svensk höstpotatis rostar du den. 12 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

  • 4 stora potatisar, t ex Asterix (400 g)
  • 2 stora sötpotatisar (400 g)
  • 2 rödlökar
  • 1/2 + 1/2 msk olivolja
  • 1 + 2 tsk flingsalt
  • 1/2 msk rostat spiskumminfrö
  • 500 g lammracks
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 ask sugar snaps (150 g)
  • Äppelyoghurt med mynta
  • 1 äpple
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt
  • 2 msk färsk mynta, strimlad
  • Honungsvinägrett
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skrubba potatis och sötpotatis noga, klyfta dem. Skala och klyfta löken, lägg med potatisen i en långpanna. Vänd runt med 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och spiskummin.
    3. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    4. Pensla lammracksen med 1 msk olja. Skala, hacka och strö över vitlöken. Strö över 2 tsk flingsalt. Stek ca 20 min.
    5. Koka sugar snaps i lättsaltat vatten 2 min. Spola dem i kallt vatten.
    6. Äppelyoghurt: riv äpplet grovt med skal på, blanda det med yoghurt, salt och mynta.
    7. Honungsvinägrett: vispa ihop dressingen. Lägg upp potatis och lök på ett fat och häll över dressingen.
    8. Servera den rostade potatisen med lammracks, sugar snaps och äppelyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben