Rostad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Klassiskt engelskt tillbehör till söndagssteken eller julkalkonen. Gott även till kyckling eller fläskkotletter.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 100 g ister eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Koka poatisen i lättsaltat vatten i tio minuter. Det får gärna koka lite häftigt så att potatisen blir "ruggig".
    2. Häll av och ånga av potatisen. Lägg på locket och skaka grytan så att potatisytan blir uppruggad. Under tiden potatisen ångar av smält fettet i en ugnsform av metall med höga kanter, den bör inte vara för vid.
    3. När fettet är riktigt hett ta ut formen och ställ den på potatisplattan (med plattan på). Rulla potatisarna i fettet, salta och peppra på potatisen. Sätt in potatisen i ugnen och låt den vara inne i cirka 40 minuter. Man kan gärna vända runt potatisarna nån gång under tiden.
    4. När potatisarna är kripsiga på utsidan och mjuka och fluffiga inuti är de klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Öl i mat
    Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben