Timjan- och salviakorv på spett med svamp, pepparrotskräm och rostad potatis

Serverar: 6 portioner

Grilla spetten i ca 8 minuter, vänd då och då. Eller lägg med de på plåten de sista 10 minuterna.

Ingredienser

  • 2 förp Scan Grovmald korv, timjan och salvia, à 300 g
  • 250 g champinjoner
  • 12 grillspett
  • Pepparrotskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 2 msk riven pepparrot
  • Potatis och rotselleri
  • 800 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 3 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kruka kruspersilja
  • Instruktioner

    1. Vänd champinjonerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Skär varje korv i 6 bitar och trä upp på spett med champinjonerna.
    2. Blanda crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
    3. Dela potatisen om den är stor. Skala och tärna rotsellerin. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200° i ca 25 minuter. Hacka persiljan och vänd ner före servering.
    4. Grilla spetten i ca 8 minuter, vänd då och då. Eller lägg med de på plåten de sista 10 minuterna.
    5. Servera spetten med rostade rotfrukter och pepparrotskrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben