Rostad potatis med fetaost

Serverar: 4 portioner

Mmmm grekiskt!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 st små palsternackor
  • 4 st små persiljerötter
  • 2 dl kalamataoliver
  • Olivolja
  • 100 g fetaost, helst fatlagrad
  • Färsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna. Dela potatisen i klyftor och palsternackorna och persiljerötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en form och olja in dem noggrant. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 min.
    2. Ta ut formen och tillsätt oliverna. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt stå där tills rotfrukterna är gyllenbruna och mjuka.
    3. Smula fetaosten och vänd ner den och rosmarinen i rotfrukterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben