Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Serverar: 4 portioner

Sommarmat

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (ca 500 g)
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 8 potatisar (ca 800 g), i klyftor
  • 2 palsternackor (250 g) i klyftor
  • 2 morötter (ca 200 g), i stavar
  • 150 g sugar snaps
  • 2 msk rapsolja
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    2. Ta ut långpannan. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg i den med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10- 15 minuter.
    3. Strö över gräslöken och servera.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    bjboman 27 januari 2015

    Jättegott, kanske saknade vi lite "såsig" mat men supergott som det var.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben