Julig smördegstarte

Lätt att göra och julfestlig att äta. Ett grönt alternativ eller helt enkelt ett gott tillbehör.

Ingredienser

  • 4 ark smördeg, 10 x 30 cm
  • 1 ägg, lätt vispat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 gul lök, klyftad
  • ½ purjolök, klyftad
  • 50 g julost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Lägg ut smördegsarken på plåt med bakplåtspapper, låt tina helt. Pensla med ägg.
    3. Blanda ihop oljan, senapen, sirapen och kardemumman, smaka av med salt och peppar, vänd i löksorterna. Fördela sedan på smördegsarken. Strö över osten.
    4. Grädda i ugn tills de fått fin färg, ca 10–15 minuter.
    5. Servera varm eller kall, gärna med fänkål- och äppelsallad.
    6. 10 bufféportioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben