Julig Coleslaw med rödbeta

Serverar: 4 portioner

Gott till köttbullar och prinskorv.

Ingredienser

  • Ca 300 g färsk rödkål
  • 1 normalstor färsk rödbeta (ca 50 g)
  • Sås
  • 1 äggula
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 ½ dl rapsolja (kan ev. byta ut max 1/4 mot olivolja)
  • ½ msk färskpressad apelsin eller citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ krm mald kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta fram alla ingredienser till såsen i god tid så att de blir rumstempererade. Lägg äggula, senap, salt, kryddnejlika och peppar i en bunke. Lägg en fuktig trasa eller handduk under bunken så att den inte åker omkring när man vispar. Vispa ihop ordentligt, gärna med elvisp. Börja sedan försiktigt droppa i oljan under ständig vispning. När du märker att såsen börjar tjockna kan du hälla i oljan lite fortare. När ca 3/4 av oljan är ivispad hälls apelsin/citronsaften i. Vispa sedan ner resten av oljan.
    2. Skala rödbetan och riv den på den grova sidan på ett rivjärn. Strimla rödkålen och blanda sedan ner rödbeta och rödkål i såsen. Förvaras i kylskåp upp till 4 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben