Kaxholmens coleslaw

Serverar: 4 portioner

Suveränt gott till grillat kött, kyckling och fisk. Garanterat lågt GI.

Ingredienser

  • 7 dl finstrimlad vitkål (eller ta hälten vitkål och hälften rödkål)
  • 1 rödlök
  • ½ dl majonnäs
  • 2-3 tsk fransk senap
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Finstrimla kålen och rödlöken (eller köp färdigstrimlad kål i påse och spara massor av tid). Lägg i en stor skål och tillsätt majonnäs, senap, crème fraîche samt salt och peppar. Blanda väl så att kålen blir krämig. Låt stå några timmar i kylen före servering.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (9)

    matskoj 23 mars 2009

    Det här låter verkligen riktigt gott! Det här ska jag testa till grillad kyckling eller kött. Bra med ett alternativ till "vanlig" sallad.

    bodilena 24 maj 2009

    Ett tips: Har inte gjort just detta recept men innehållsförteckningen låter precis lika den coleslaw jag gjorde sist. I det receptet återfins även hackade valnötter vilket var riktigt gott.

    monas 21 juni 2009

    kommer inte detta recept från en gi-bok av ulrika davidsson o ola lautitzon

    catarina68 26 juni 2009

    Jo, receptet kommer från boken "Våra bästa GI-recept" av Ola L och Ulrika D och är också är angiven som källa. Toppen med bild! ICA Maxi har färdigriven vitkål i påse (ICA:s eget märke).

    ingbrittj 30 juli 2009

    Alltid trevligt med olika röror till grillat, bjöd detta på senaste grillfesten. Alla tyckte det var gott.

    spermaharen 22 november 2009

    Gott gott gott!!

    Starborg 5 augusti 2011

    Ska bjuda på den här till grillad kycklingfilé ikväll! Har smakat av den och den var GOD! :)

    dan_o_zandra 9 mars 2012

    jättegod, enkel och fräsch coleslaw som snabbt blev favorit här hemma!! har även gjort som en riktig sallad av grunden. 5+++

    lena4 1 april 2012

    Detta är jättegott. Gjort det många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben