Coleslaw sallad

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 9 dl finstrimlad vitkål
  • 1 dl riven morot
  • peppar
  • salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Dressing
  • 1 1/2 tsk fransk senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    Blanda först ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg kål och morötter i en skål.Häll över dressingen och blanda allt. Tillsätt salt och peppar. Låt stå 20 minuter, rör om och häll sedan av överflödig dressing. Rör ihop crème fraiche och majonnäs och blanda i salladen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    recepttorka 20 februari 2010

    Superdupergott :) Tackar!

    SirSkorpan 2 januari 2011

    Det var inte riktigt det recept jag letade efter men blev riktigt gott när jag tillsatte lite extra senap och lite mindre majonnäs (tyckte den tog över smaken annars). Ett tips är att "slaka" kolen innan man blandar i nått, lägg kolen i ett durkslag och häll kokande vatten över (brukar hälla över en gång sen blanda runt lite och hälla över en gång till, cirka 2x1.5l vatten, går fort att koka upp i vattenkokare).

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben