Ädelostpaj med sallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En supergod paj

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3-4 gula lökar, hackade
  • Smör
  • 3 ägg
  • ½ -1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 140 g ädelost, riven eller smulad
  • Tillbehör
  • Ärter
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop en deg av smör, mjöl och vatten. Låt vila minst en timme.
    2. Fördela degen i en pajform ( cirka 24 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme ca 15 min.
    3. Fräs löken genomskinlig i smör. Vispa ihop med övriga ingredienser. Häll allt i pajskalet och grädda vidare i ca 20 min eller tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bagarn66 29 november 2008

    Denna pajen är riktigt mumsig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben