Ädelostpaj

Serverar: 4-6 portioner

En favorit!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 100 g ädelost (typ kvibille)
  • 100 g herrgårdsost
  • 1 liten gul lök,finhackas
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 300 g rökt skinka
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och matfett och vatten till en pajdeg. Låt den vila kallt någon timma.
    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant .Nagga botten. Förgrädda skalet i 200 grader ca 10 minuter.Låt skalet svalna.
    3. Blanda crème fraiche och ägg.Riv osten grovt och rör ner tillsammans med den finhackade löken.Smaksätt med salt och peppar efter egen smak.
    4. Häll fyllningen i i pajskalet och grädda i ca 20 minuter. Servera med tunt skivad skinka och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben