En delikat broccoli- och ädelostpaj som har ett lägre sammanlagt GI-värde eftersom vi använder dinkelmjöl istället för vetemjöl i pajdegen. Att en paj av den här typen är rätt fet gör också att blodsockerpåslaget sker långsammare, alltså över längre tid.
Ingredienser
Pajdegen
100 g smör
2 dl dinkelmjöl
2 msk vatten
Fyllningen
250 g Broccoli
1 bit purjolök
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g ädelost (smulad)
50 g hackade valnötter
salt & peppar
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt sedan degen vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Grädda pajskalet i 15 minuter.
- Lägg broccolin och skivad purjolök på pajskalets botten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, hackade valnötter, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet. Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Hur god som helst! Och det är andra som uppskattat de när jag bjudit
Är det här receptet bara för 1 person?!
Helt underbart god :) Gjorde även en variant med pepparsalami och gräslök, den var inte hellar otäck kan jag säga..!!
Jag har försökt göra denna paj 3-4 gånger. alla gånger samma resultat. helt värdelöst recept. Nu gjorde jag i stället icas recept på pajdeg och var inga som helst problem! Använde samma ingredienser på det är på denna sida (matklubben) Den är jätterinnig, måste nu stoppa i den igen och bränna den totalt för att försöka få den fast. Jag har gjort pajer förut och aldrig varit nått problem. Men nått verkar spöka med just denna för mig. Jättetråkigt verkligen när man älskar ädelostpaj :/