Ädelostpaj

Serverar: 16 portioner

Jag gjorde små portionspajer och serverade som förrätt på påsk. Blir 16 små pajer eller en stór.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 50 g Kvibille riven ädel
  • ½ dl grovhackad mandel
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost. Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben