Ädelostpaj

Serverar: 4 portioner

God paj med bacon och champinjoner

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 1 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 150 g kvibille ädelost
  • 1 pkt bacon
  • 10 färska champinjoner
  • 2 ägg
  • 1 burk crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till pajen och låt degen vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i en form och förgrädda 20 minuter i 200 grader.
    2. Skiva bacon och champinjoner och stek det. Smula ner ädelosten och strö blandningen över pajen.
    3. Vispa ihop ägg och crème fraiche, smaksätt med salt och peppar och häll det över pajen.
    4. Grädda i ca 25 niuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben