Ädelostpaj med fikon och druvor

Serverar: 4 portioner

En perfekt paj att äta en varm sommarkväll.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 140 g ädelost
  • Garnering
  • 2 färska fikon
  • 200 g blå vindruvor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserena till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och fördela i fyra portionsformar eller en stor, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
    2. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 7-10 minuter för en stor form.
    3. Vispa samman mjölk, ägg, salt och cayennepeppar. Häll det i formarna. Smula ner ädelosten. Grädda i 200 grader ca 18 minuter för små formar och ca 35 minuter för en stor.
    4. Garnera pajen med fikon och vindruvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben