Ädelostpaj med päron

Serverar: 8 portioner

Klassisk smakkombination! Perfekt för skaldjurskalaset eller på buffén.

Ingredienser

  • 125 g Arla smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 1 dl Arla mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 fasta päron
  • 150 g Kvibille ädel riven
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200°C.
    4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min.
    5. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela ädelost och päron i pajskalet. Häll över äggstanningen.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mirja23 19 februari 2011

    gjorde den ikväll, blev jättegod! serverade med en sallad och creme fraiche!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben