Broccoli- och fetaostpaj

Broccoli- och fetaostpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 300-400 g broccolibuketter
  • 1 paket fetaost, 150 g
  • 1 medelstor rödlök
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost till gratinering, förslagsvis Västerbotten
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Blanda samman smör (med fördel skuret i mindre bitar), mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg.
    2. Koka de frysta broccolibuketterna enligt anvisningar på förpackningen. Skiva rödlöken i ringar och tärna fetaosten. Fyll pajskalet.
    3. Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen, toppa med ost och låt gå i ugnen tills osten fått färg, ca 40-50 minuter, på 225 grader.
    4. OBS! Det brukar vara nödvändigt att sedan lägga en bit folie över pajen och låta den fortsätta gräddas i ugnen till äggstanningen stelnat och inte känns vattnig, känn efter med en kniv. Efter du tagit ut den ur ugnen, låt pajen vila i ca. 20 minuter innan servering. Är även jättegod att äta ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben