Crabstick coleslaw à-la Anderstam

Tid: 1 timme 30 minuter

En både krispig och matig coleslaw med egen karaktär. Passar perfekt som tillbehör till allt grillat eller stekt. Är även användbar som en lättare lunch ihop med en ostsmörgås på grovt rågbröd.

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 200 g crabstick
  • 300 g paprika (gärna blandade färger)
  • 100 g purjolök
  • 25 g rotselleri
  • 1 dl majonnäs (80 %)
  • ½ dl filmjölk (3 %)
  • 1 msk tomater (krossade)
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk dill (torkad)
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finstrimla vitkålen med osthyvel eller kniv. Finstrimla paprikorna och dela strimlorna i mindre bitar. Finhacka purjon och finriv rotselleri. Skär crabstick i ca 1 centimeters skivor. Häll allt skuret och rivet i en salladsskål, och blanda runt.
    2. Blanda i en bunke majonnäs, fil, dill, tomatpuré och kross. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Rör om. Häll dressingen över vitkålsblandningen och rör om väl. Låt vila minst 1 timme i kylen så smakerna mognar.

    Liknande recept

    15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben