Biff à-la Anderstam

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Min egen variant av biff à-la Lindström. Kassler och ost blev fullgoda ersättare till rödbetorna.

Ingredienser

  • 400-500 g blandfärs
  • 150 g kassler
  • 125 g ost (valfri sort)
  • 1 gul lök (75 g)
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl spad av smörgåsgurka
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Smör (till stekning)
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och gurkspad. Låt svälla medan ni skär och hackar övriga ingredienser. Skiva kasslern i tunna skivor som strimlas och skärs i småbitar. Finhacka löken och grovriv osten. Blanda kassler, lök, ost och ägg i havresmeten. Tillsätt köttfärsen och blanda allt väl med degkrokar. Forma till tjocka biffar av önskad storlek. Stek på medelstark värme ca 3-4 minuter per sida. Servera gärna med potatis och béarnaisesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben