Hackkorv à-la Anderstam

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Hittade idag på detta sätt att göra hackkorv i ugn. Hackkorv är en riktig juvel i det Värmländska köket. Fastare och smakrikare än pölsa. Att den sen är billig och nu går att köpa i de stora butikskedjorna i hela Sverige är kul. Finns den inte i din butik så fråga, för både Konsum och ICA har den i sortimentet.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 900 g hackkorv
  • 10-12 skivor bacon (200 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Smörj en ugnsform och lägg i potatisen, salta och peppra. Ställ in formen en fals under mitten i kall ugn, sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vattnet och lös buljongtärningen i det. När ugnen är uppe i full värme häller ni buljongen över potatisen. Låt stå i 15 minuter när ni förbereder korven. Skär korven i 3-4 centimeter tjocka skivor och linda in varje skiva i en baconskiva. Ta ut formen och vänd runt potatisen, platta sen till den i ett jämnt lager. Placera korvskivorna ovanpå och grädda vidare i ca 25-30 minuter. Servera med stekt ägg och rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben