Leversauté à-la garlic i lergryta
Underbart mustigt fylligt och mjällt alternativ till leverstuvning.
Lever och vitlök leker väldigt bra ihop!
Har uppskattats väldigt av folk som avskyr
leverstuvning ända sen skolgångens ”skosulestuvning”.
Ingredienser
500 g lever
2 msk vetemjöl
1 tsk vitlökspeppar
2 gula lökar
1 tärning mörk oxbuljong
3-4 klyftor vitlök
200 g champinjoner skivade från burk
1 msk soya
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter.
- Skär lever i sockerbitstora tärningar. Blanda vetemjöl och vitlökspeppar i en plastpåse. Lägg i levertärningarna och skaka om.
- Skala och hacka den gula löken. Lägg hacket i grytan och smula buljongtärningen på. Pressa vitlöksklyftorna över lökhacket. Lägg i levertärningarna. Häll champinjonerna och deras spad över.
- Blanda soya och tomatpuré i vispgrädden och häll det i grytan.
- Sätt locket på grytan och ställ in den längst ner i en kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Låt stå i ca 45 minuter.
- Servera gärna med pressad potatis och vinbärsgele.
Liknande recept
Kommentarer (0)