Leversauté à-la garlic i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Underbart mustigt fylligt och mjällt alternativ till leverstuvning. Lever och vitlök leker väldigt bra ihop! Har uppskattats väldigt av folk som avskyr leverstuvning ända sen skolgångens ”skosulestuvning”.

Ingredienser

  • 500 g lever
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vitlökspeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner skivade från burk
  • 1 msk soya
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter.
    2. Skär lever i sockerbitstora tärningar. Blanda vetemjöl och vitlökspeppar i en plastpåse. Lägg i levertärningarna och skaka om.
    3. Skala och hacka den gula löken. Lägg hacket i grytan och smula buljongtärningen på. Pressa vitlöksklyftorna över lökhacket. Lägg i levertärningarna. Häll champinjonerna och deras spad över.
    4. Blanda soya och tomatpuré i vispgrädden och häll det i grytan.
    5. Sätt locket på grytan och ställ in den längst ner i en kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Låt stå i ca 45 minuter.
    6. Servera gärna med pressad potatis och vinbärsgele.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben