Böcklingröra à-la Trosa med oliver

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

En böcklingröra som går lika snabbt att göra, som den brukar bli uppäten. Perfekt på buffébordet eller till tunnbrödsrullar, smörgåstårta, m m. Jag åt för drygt 10 år sedan en helt underbar böcklingröra i Trosa. Har nu i 10 års tid försökt otaliga gånger att göra en liknande, men alltid misslyckats. Idag lyckades jag! Med både smak och konsistens. Hemligheten låg i att det var för enkelt! Jag hade hela tiden krånglat till det för mycket. Denna röra görs på ca 10 minuter. Med få ingredienser.

Ingredienser

  • 4 böcklingar (400 g)
  • ½ dl gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 150 g gröna oliver med pimiento
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Rensa böcklingarna och var noga med att få bort alla småben. Eller var lat och köp böcklingfiléer. Lägg i en mixer och kör till det är en grynig massa. Tillsätt gräddfilen och kör till det är en slät massa. Tillsätt bostongurkan, salt och vitpeppar, och kör till allt är blandat. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Sätt i kylen att mogna medan ni skär oliverna i skivor. Lägg upp röran på ett fat och forma den till en limpa som ni täcker med oliverna. FÄRDIGT! Serveras gärna på grovt rågbröd, pumpernickel eller tunt knäckebröd typ finn crisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben