Currykycklinglåda à-la Anderstam
Jag hade efter en bjudning nästan en hel grillad kyckling kvar.
Uppfann då denna rätt som är en blandning av omelett och pannkaka med mycket mat.
Currykryddningen i receptet ger en mild currysmak, som givetvis kan ökas med mer curry.
Serverad med lite god äkta soja blev rätten mycket uppskattad av ”Lilla Gumman”
Ingredienser
300-400 g kycklingkött (grillat eller ugnsstekt)
1-2 gul lök (150 g)
1 msk curry
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl mjölk
6 ägg
20-30 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt smeten vila medan ni förbereder resten.
- Rensa kycklingen och skär allt kött och skinn i småbitar.
Finhacka löken.
- Fräs smöret i en kastrull ihop med lök och curry.
När löken börjar bli glansig blandas kycklingköttet i och rörs om så allt blandas väl.
Blanda ner currykycklingen i smeten och blanda runt.
Smörj en ugnsform ca 35x25 centimeter och häll i smeten.
- Grädda en fals under mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Servera gärna med en liten pöl god soja.
Liknande recept
Kommentarer (0)