Currykycklinglåda à-la Anderstam

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Jag hade efter en bjudning nästan en hel grillad kyckling kvar. Uppfann då denna rätt som är en blandning av omelett och pannkaka med mycket mat. Currykryddningen i receptet ger en mild currysmak, som givetvis kan ökas med mer curry. Serverad med lite god äkta soja blev rätten mycket uppskattad av ”Lilla Gumman”

Ingredienser

  • 300-400 g kycklingkött (grillat eller ugnsstekt)
  • 1-2 gul lök (150 g)
  • 1 msk curry
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 20-30 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt smeten vila medan ni förbereder resten.
    2. Rensa kycklingen och skär allt kött och skinn i småbitar. Finhacka löken.
    3. Fräs smöret i en kastrull ihop med lök och curry. När löken börjar bli glansig blandas kycklingköttet i och rörs om så allt blandas väl. Blanda ner currykycklingen i smeten och blanda runt. Smörj en ugnsform ca 35x25 centimeter och häll i smeten.
    4. Grädda en fals under mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Servera gärna med en liten pöl god soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben