Paprikakotletter à-la India

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Ett nytt och kul sätt att göra fläskkotletter. Bananen redde av skyn helt perfekt för att passa till potatismoset. Vill man vara mer indisk äter man ju givetvis med ris och mer curry i såsen. Men idag blev det en försvenskad Indier. Gumman och jag blev väldigt nöjda med resultatet av dagens idé.

Ingredienser

  • ½ kg fläskkotletter (3 skivor)
  • 400 g paprika (gärna mix)
  • 1 banan
  • ½ tärning mörk oxbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 2 tsk curry
  • Spiskummin
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Krydda kotletterna med vitlökspeppar, spiskummin och curry. Klappa in kryddorna och låt vila medan ni förbereder resten. Rensa och skär paprikorna i mindre bitar och skiva bananen. Fräs smöret och bryn kotletterna så de får en fin stekyta, salta dem och lägg åt sidan. Lägg paprika och banan i stekflottet och strö över curryn. Rör om och fräs på medelvärme till paprikan fått lite färg och bananen har lösts upp. Smula över buljongtärningen och tillsätt grädden. Låt koka upp under omrörning så buljongtärningen löser sig. Tryck ner kotletterna och låt småkoka i ca 10 minuter, vänd då kotletterna och koka 10 minuter till. Servera med potatismos eller ris. Vill ni ha LCHF serverar ni med något annat tillbehör som är godkänt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben