Kasslerkaka à-la Zorba

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta blev en god och annorlunda middag. Kakan påminner om mjuk pepparkaka i konsistensen. Men smakar som en kasslerpannkaka med mycket fyllighet. Våga prova.

Ingredienser

  • 150-200 g kassler
  • 5 dl Grekisk yoghurt (naturell 10 %)
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • Smör till stekning och smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna skivor som strimlas och skärs i småbitar. Bräck kasslern i lite smör så den får lite stekyta, och ställ åt sidan. Smörj en ugnsform ca 25x35 cm. Vispa ihop Grekisk yoghurt, ägg, salt och citronpeppar till en slät soppa. Blanda bikarbonaten med vetemjöl och vispa ner. Vispa helst men elvisp så smeten blir helt slät. Smeten kommer att vara ungefär som en sockerkakssmet. Blanda ner kasslern och häll smeten i formen. Jämna till ytan och placera längst ner i ugnen. Grädda i 25-30 minuter. Skär upp och servera med en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben