Pastasås med crabsticks

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Min moster hade ibland en sorts "pastasås-buffé" där denna var en av många.

Ingredienser

  • 1 pkt crabsticks
  • 1-2 msk margarin
  • 1-2 msk curry
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 2½ dl vatten
  • ¼ hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2-3 droppar tabasco (eller 1 krm mald svartpeppar)
  • Instruktioner

    1. Hacka gul lök och vitlök, strimla paprikorna. Skär crabsticksen i centimeterstora bitar.
    2. Fräs smör och curry i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och fräs tills den mjuknat.
    3. Strö över mjölet och rör om, späd med vatten och lägg i buljongtärningen, låt koka i ca 5 minuter.
    4. Tillsätt tomatpurén och paprikorna. Låt sakta koka utan lock i ytterligare 5 minuter.
    5. Lägg i crabsticksen och låt dem bli genomvarma. Rör inte runt för mycket för då går crabsticksen i småbitar. Smaka av med tabasco, alternativt svartpeppar.
    6. Servera med exempelvis pasta farfalle (fjärilar) och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben