Coleslaw med rödlök

En coleslaw som blir mindre fet och söt än den som brukar finnas att köpa färdig, utan att för den skull bli tråkig eller smaklös. Snabbast går det naturligtvis att använda matberedaren här.

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud (ca 450 g)
  • 1 morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 1 krm salt
  • malen svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Använd finaste hyvlarskivan i matberedaren och hyvla ner vitkålen, byt till fin rivskiva och riv ner moroten. Dela lök i fyra delar och skiva tunt för hand. Lägg grönsakerna i ett durkslag och skölj igenom med vatten. Låt grönsakerna vara kvar i durkslaget och blanda dem med 1 tsk salt, låt stå över en bunke att rinna av. Montera kniven i matberedaren och gör såsen: Mixa ägg, senap, salt, peppar, socker och vinäger. Under tiden maskinen går så hälls oljan i smal stråle ner genom matarröret tills det blir en tjock majonnäs, blanda i crème fraiche. Tryck ur så mycket vätska som går ur grönsakerna innan de blandas med såsen. Lägg salladsblandningen i plastpåse och förvara kallt minst en timme innan den skall ätas.

    Liknande recept

    15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben