Burgare på mörkt bröd med hemgjord coleslaw

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt

Ingredienser

  • 4 msk creme fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • peppar
  • 1 zucchini
  • Olja
  • 300 g burgare
  • 8 skivor fullkornsbröd
  • 4 msk bbq-sås
  • Ev. bluecheese ost
  • Coleslaw
  • 1 stor klyfta vitkål
  • 3–4 msk majonnäs
  • En klick gräddfil
  • Finhackad färsk timjan
  • Strimlade rädisor
  • Instruktioner

    1. Blanda creme fraîche, pressad vitlök, salt och peppar. Skiva zucchinin på längden. Pensla en stekpanna (helst teflon) lätt med smör eller olja och hetta upp den. Stek zucchiniskivorna 2 – 3 minuter på varje sida. Tag upp dem, lägg i tinade burgare och stek dem några minuter på varje sida.
    2. Lägg upp zucchiniskivorna på brödet, toppa med burgare, creme fraîche, bbq-sås och avsluta med en brödskiva.
    3. Tips: Mosa gärna ner bluecheese ost i creme fraîchen.
    4. Coleslaw Strimla vitkålen. Blanda den med majonnäs, timjan och strimlade rädisor. För extra krämighet, rör ner en klick gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben