Mörkt bröd

Serverar: 2 portioner

grovt och gott!

Ingredienser

  • 1 liter filmnjölk 3 %
  • 2 dl Solroskärnor
  • 2 dl Vete el. rågkross
  • 5 dl Vetemjöl
  • 5 dl Grahamsmjöl
  • 1 dl Vetekli
  • 1 dl Linfrön
  • 1/4 dl Bikarbonat
  • 2 1/2 dl Brödsirap el. mörk sirap
  • Flytande margarin+ströbröd
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj och bröa 2 avlånga formar som rymmer vardera 2 liter. Fördela den lösa smeten i formarna och sätt in direkt i ugnen, ca 180 grader. Baka ca 1 tim, 20 min. Täck ev. med aluminiumfolie efter halva tiden om det ser mörkt ut på ytan. Låt svalna

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Knarran 9 februari 2010

    mycket sirap gör brödet sött och gott.

    Relaterade Artiklar

    Oliver
    Oliver har blivit lika vanliga i vårt kök som tomater och lök, fram...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Ur minnets skafferi
    Vilka måltider minns man längst? Ja, det blir givetvis de som på något...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben