Mörkt bröd à la Bollnäs

Fil på faten. Fil i maten. I alla fall om man vill njuta av ett extra saftigt bröd, som går snabbt eftersom det inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rågmjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ dl torkade aprikoser
  • 1 ½ msk bikarbonat
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 2 msk anis, malen
  • 2 msk fänkål, malen
  • 1 liter Milko Bollnäsfil naturell
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • Till brödformen
  • Svenskt smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda alla ingredienser. Häll i smeten i smorda och bröade formar. Grädda ca 1 timme. Låt bröden vila i formarna några minuter. Låt bröden svalna innan servering.
    3. Tips: Du kan blanda alla torra ingredienser i en skål dagen före och bara röra ned fil och sirap innan gräddning.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben