Ljummen matjessill med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag värmde inte matjessillen, den blev varm av potatissalladen och smöret.

Ingredienser

  • 300 g matjessillfiléer
  • Gräddfil, till servering
  • Ljummen potatis- och äppelsallad
  • 4 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 saltgurka
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Lägg matjessillfiléerna i en ugnsfast form. Tärna potatisen fint. Skala rödlöken och äpplet och skär dem i tärningar. Tärna även saltgurkan. Finhacka gräslöken. Råstek potatisen i lite smör i 7–8 minuter. Blanda ner lök och äpple och stek vidare så att allt får lite färg. Vänd ner gurkan och gräslöken. Värm ugnen till 200 grader. Värm sillen i ugnen strax före servering i cirka 5 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Strö den ljumma salladen över sillen och häll till sist över det brynta smöret. Servera med gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben