Ostmousse

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

Detta recept kommer från boken "Smörstekt". Jag tycker det lät intressant och måste testa.   Receptet är enligt boken beräknat för 4 personer. Men det blir alldeles för stora portioner. Jag använde moussen till en förrätt och använde mindre än en fjärdedel av satsen. Föreslår därför att man halverar satsen vid första försöket.   Moussen lades upp som ett ägg på en assiet. Vid sidan lade jag ett salladsblad, en liten hög med räkor och ett vitlöksbröd, dvs en brödskiva stekt i smör och vitlök. (Brödet kan man hoppa över om man vill avstå från kolhydraterna.)   Mina gäster uppskattade både moussen och kombinationen med övrigt plock på tallriken. Möjligen skulle man kunna ha haft en liten sås till räkorna, men det får bli en annan gång.

Ingredienser

  • 4 + 2 dl vispgrädde
  • 4 dl riven vällagrad ost
  • 4 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål. Värm grädde och ost på svag värme tills osten har smält.
    2. Krama bort vattnet från gelatinbladen. Lägg bladen i gräddostmassan och låt bladen smälta under omrörning.
    3. Vispa 2 dl grädde och rör försiktigt ned i den avsvalnade blandningen. Klä en brödform (1,5 l) med plastfolie och häll i moussen. Ställ i kylskåp i ca 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben