Ostmousse med räkor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna förrätten smälter i munnen - mmmm.

Ingredienser

  • 2 askar philadelphiaost á 200 g
  • 6 hg räkor som skalas
  • 2 tsk citronsaft
  • 8 blad gelatin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 3-4 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm vitpeppar
  • 2 msk dill
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Hacka räkorna och stänk över citronsaften. Blanda ost, grädde, en äggula, chilisås, salt och peppar till en jämn smet. Tillsätt räkor och dill. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör försiktigt ner gelatinet i ostmassan. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Häll upp i en vattensköljd form och låt stelna i kylen i minst två timmar. Stjälp upp och garnera med grönsallad, finhackad dill och räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben